24 Haziran 2012 Pazar

Affiliate marketing nedir ? nasıl çalışır ?

Affiliate Marketing, ülkemizdeki popülaritesi özellikle son yıllarda oldukça artmış olan bir kazanç sistemidir. Peki affiliate marketing nedir, affiliate marketing ile nasıl para kazalır? 

Affiliate marketing güvenilir midir? Okuyacaklarınız aklınızdaki soruları giderecek.

Affiliate Marketing (Satış Ortaklığı Sistemi) bir ürünün satışına ortak olarak komisyon almak olarak özetlenebilir. Ürün sahibi kişi/kuruluş satmış olduğu ürünü bu ortaklık sistemine açması halinde siz de ürünün satışına ortak olarak sattığınız ürün başına payınıza düşen komisyonları kazanırsınız. 

Bu komisyonlar fiziki ürünlerde (bilgisayar parçaları, parfümler, oto yedek parça) genellikle %15′in altında; sanal ürünlerde ise (bilgisayar programlar, website temaları, web hosting paketleri, e-kitaplar, indirilebilir tüm uygulamalar) genellikle %50′nin üzerinde ve hatta çoğunlukla da %75 oranındadır. 

A.  İnternetten gezinen ziyaretçi size ait satış ortaklığını linkine tıklayarak ürün satış sitesine girer.
B. Ürün sitesini inceledikten sonra -eğer satın almaya karar verirse- ürün için ödemeyi yapar ve ürünü temin eder. Yapılan bu ödeme ürünün satışa verilmiş olduğu satış ortaklığı ağının havuzunda birikir.
C. Affiliate Marketing ağı (ödemelerin birikmiş olduğu) sitesi -belirli bir periyod sonunda ürün sahibine hak ettiği payı öder.

Bunun dışında bazı ürünler (özellikle web hosting firmaları) kendilerine özel affiliate sayfası da kurabilirler. Fakat yukardaki grafik en genel işleyişi anlatıyor. Bu işleyişe göre de siz komisyonlarınızı ürün sahibinden değil kurumsal bir yapıda olan Affiliate Marketing ağından temin ediyorsunuz. 

Dolayısıyla ürün sahibi ile birebir iletişime geçmiyorsunuz. Onbinlerce kullanıcısı olan güvenilir affiliate ağlarını kullanıldığını düşünürsek kazançlarımızı garanti altına almış oluyoruz.
" günün sözü  "