30 Haziran 2012 Cumartesi

Yüksek kaliteli siteler oluşturmaya yönelik ipuçları

Yayıncılardan, işletmelerini AdSense ile büyütmeye yönelik en iyi uygulamaların hangileri olduğuyla ilgili çok sayıda soru alıyoruz. Tek bir doğru cevap olmasa da, yüksek kaliteli içerik oluşturmaya ve web sitelerinizde mümkün olan en iyi kullanıcı deneyimini sunmaya odaklanmak yönündeki önerimiz geçerliliğini koruyor. 

Site kalitesini göz önünde bulundurarak web sitesi içeriğinizi nasıl tasarlayacağınıza ve düzenleyeceğinize ilişkin temel önerilerden bazıları aşağıda belirtilmiştir. 

 ...yazının devamı için tıklayınız....



... günün sözü ...

Google AdSense : Ödeme alma adımları

AdSense ödemeler ekibi olarak, nasıl ve ne zaman ödeme alabileceğinizi anlamanıza yardımcı olmaya çalışıyoruz. Aşağıda, hesabınızı düzgün şekilde ayarlayıp bir sonraki ödemenin alınmasını sağlayacak, 3 adımdan oluşan basit bir işlemler dizisi sunulmuştur:...

... yazının devamı ... 

... günün sözü ...

MLM Dernekleri, Federasyonları

Dünyada ve Avrupada Doğrudan Satış / Multi Level Marketing / Network Marketing konusu ile ilgili diğer önemli Linkler

Avrupa kurumları
Avrupa Parlamentosu 
www.europarl.europa.eu
Avrupa Komisyonu

 ec.europa.eu

MLM Dernek, Vakıf ve Federasyonları
EuroCommerce
 www.eurocommerce.be
EMOTA - Avrupa E-ticaret ve mail order dernekleri

www.emota.eu
FEDMA - Avrupa Doğrudan Pazarlama Derneği 

 www.fedma.org
COLIPA - Kozmetik, tuvalet ve parfümeri sanayi için Avrupa ticaret birliği 

www.colipa. eu
Business Europe - Avrupa sanayi ve işveren Konfederasyonu
www.businesseurope.eu
Avrupa Doğrudan Satış Dernekleri Dünya Federasyonu (WFDSA)
 www.wfdsa.org
Avusturya ‘daki  Doğrudan Satış Derneği  

 www.handelsverband.at
Belçika'daki  Doğrudan Satış 

www.apvd.be
İsviçre'deki  Doğrudan Satış Derneği  
www.svdf.ch
ABD ‘deki Doğrudan Satış Derneği

 www.dsa.org
Direkt Satış 411 

www.directselling411.com
Doğrudan Satış Eğitim Vakfı (DSEF)

 www.dsef.org

...günün sözü ...

Devlet Memuru ve MLM çalışması-2

Devlet memurlar mesai dışında mesleklerini ücretsiz yapabilirler
Yüksek öğretim kurumlarının kadrolarında bulunan öğretim elemanları, kanunlarda belirtilen hâller dışında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 28 inci maddesi hükmüne tâbidir. Ancak öğretim üyeleri, yükseköğretim kurumlarında yalnızca eğitim ve araştırma faaliyetlerinde bulunmak ve döner sermaye faaliyetleri kapsamında gelir elde edilen hizmetlerde çalışmamak kaydıyla mesai saatleri dışında yükseköğretim kurumlarından başka yerlerde meslekî faaliyette bulunabilir ve meslek veya sanatlarını serbest olarak icra edebilir
.
Yükseköğretim kurumlarından başka yerlerde çalışan öğretim üyelerine ek ödeme yapılmaz;  bunlar rektör, dekan, enstitü, yüksekokul ve konservatuar müdürü, bölüm başkanı, anabilim ve bilim dalı başkanı, başhekim ve bunların yardımcısı olamaz.Fakat dilerlerse iki yıla kadar ücretsiz izin alarak Yükseköğretim kurumları dışında meslekî faaliyette bulunmak ve meslek veya sanatlarını serbest olarak icra edebiliriler.

İnsanî ve sosyal amaçlı gönüllü çalışmalar yapabilirler
Kurumundan izin alınmak kaydıyla yapılan insanî ve sosyal amaçlı gönüllü çalışmalar yapabilir. Yapı, kalkınma ve tüketim kooperatifleri, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve kanunla kurulmuş yardım sandıklarının yönetim, denetim ve disiplin kurulları üyelikleri görevleri, özel kanunlarda belirtilen görevleri yapabilirler

Devlet memurunun eşi veya çocuğu ticaret yapabilir
Ticaret ve diğer kazanç getirici faaliyetlerde bulunma yasağı devlet memurunun sadece kendisini kapsamına almaktadır. Memurun eşinin veya çocuklarının ya da diğer akrabalarının her hangi bir kazanç getirici faaliyette bulunmalarına engel bulunmamaktadır.
Ancak memurun eşinin, reşit olmayan çocuklarının 657 sayılı Kanunun 28’inci maddesinde belirtilen memur için yasaklanmış faaliyetlerde bulunması halinde memur bu durumu 15 gün içerisinde bağlı olduğu kuruma bildirmekle mükelleftir. 

Ayrıca 18 yaşını doldurmakla birlikte akıl hastalığı, akıl zayıflığı, savurganlık, alkol düşkünlüğü, kötü yaşam, kötü idare veya hapis cezası nedeniyle medeni hakları mahkeme tarafından kaldırılmış çocuğu varsa onların da yasak kapsamındaki ticari faaliyetlerinin 15 gün içerisinde kuruma bildirilmesi gereklidir. Bildirimde bulunulmadığı takdirde esnaf veya tacir olan eş ve çocukların haksız olarak aile ödeneğinden yararlanması veya tedavi gideri vb. faydalanmaya devam edeceğinden bu yönüyle memurun sorumluluğuna gidilebilecektir. Fakat reşit olan yani 18 yaşını dolduran veya evlenme ile reşit olan çocukların ticari faaliyetlerini bildirme yükümlülüğü yoktur.

Bilirkişilik, Tercümanlık yapabilir
Devlet memurlarının atamaya yetkili amirin izni ile mahkemelerde bilirkişi olarak görev yapmaları ve takdir olunan bilirkişi ücretlerini almalarının mümkündür. Bu çerçevede memurların mahkemelerde yeminli tercümanlık yapmaları ve takdir edilen ücreti almalarında da bir engel bulunmamaktadır.

Not: Bu kısım kanundaki yasalardan derlenerek alıntı yapılmıştır.
Yukarıda network marketing ile ilgili bilgi bulunmamakla beraber, doğal olarak bu da işin Türkiye’de hala belli bir konuma oturmamasından kaynaklanıyor. Kitap dergi, mesleki icra ve diğer izinler düşünüldüğünden network marketingin de bunlardan bir farkı olmadığı kanısına varılabiliyor. Çünkü yukarıda açıkça belirtilen maddelerin bir çoğu network marketing işinden daha geniş iş alanlarıdır diye düşüyoruz. Bir de network marketing çalışanları olarak hukukçu ve muhasebeci arkadaşlardan bu konu ile ilgili sürekli ilk yasayı değil de yenilenen yasayla beraber konuyu güncel olarak paylaşmalarıdır. 

...günün sözü ...

Devlet Memuru ve MLM çalışması-1

Memurlar Network Marketing Yapabilir mi?
Bu günkü konumuz sektörde sıkça tartışma konusu olan devlet memurlarının network marketing yapabilir mi,her hangi bir engel var mı?Network marketing işi diğer işlerde farklı bir konum da kabul ediliyor mu?gibi detaylara değineceğiz.

Öncelikle çevremiz de bire bir tanıdığımız hatta lider konumuna yükselmiş devlet memurları arkadaşlarımız vardır. Bu da dikkat edilmesi ve irdelenmesi gereken konu 657 saylı Devlet memurları yasasın da ki esnaf ve tacir sıfatının ne demek olduğudur. Devlet memurları eski yasasında bu konu yapamaz gibi gözüküyordu. Özellikle bu konu da araştırma yaptığımız da hiç bir detay olmamsına rağmen bizler size en doğru bilgileri vermek için sıkı bir analiz yapma gereği duyduk.

Fakat, 26.08.2011 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanan 650 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile yapılan Devlet Memurları Kanununun memurların ticaret ve diğer kazanç getirici faaliyetlerde bulunma yasağını düzenleyen maddesindeki değişikliliklerle beraber devlet memurları bir anonim şirkete ortak bile olabiliyorlar.

Devlet memurları şirketlere ortak olabilirler 
Yukarıda tam metnini yazdığım Devlet Memurları Kanunu’nun 28. maddesini incelediğinizde, devlet memurlarının yönetim kurulu üyesi, denetçi veya her ne şekilde olursa olsun şirket personeli olarak anonim şirketlerde görev almaları yasaklanmış olmakla birlikte, anonim şirketlere pay sahibi olmalarına ilişkin herhangi bir yasak bulunmamaktadır. Buradan hareketle Anonim şirketlerin yönetiminde bulunamazlar. Fakat ortağı olabilirler diyebiliriz.

Yine Devlet memurlarının görev yaptıkları kurumun kuruluş kanununda özel bir düzenleme olmaması halinde, şirket ana sözleşmesinde kuruluş sırasında şirketi idare ve temsil edecek olanlar arasında belirtilmemiş olması ile yönetim ve denetimde görev almaması kaydıyla limitet şirket ortağı olması mümkün bulunmaktadır. Nitekim limitet şirket ortağı olmanın ticaretle uğraşmak sayılmayacağı yolunda Danıştay 12–5–1 dairelerinin vermiş olduğu birçok yargı kararı da bulunmaktadır.

Memurların kitap yazması ve telif ücreti alması mümkündür
Devlet memurlarının, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında kitap yazabilmesi mümkün bulunmaktadır. Bu kapsamda yazdığı kitapla ilgili olarak telif sözleşmesi imzalayabilir. Memurların telif dolayısıyla elde edeceği gelir, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 28. maddesine aykırılık teşkil etmemektedir.

Devlet memurları dergi çıkartabilir 
Devlet memurlarının kitap yazmaları, dergi hazırlamaları, makale yazmaları ve bunların basılması karşılığında 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu çerçevesinde telif hakları kapsamında elde edecekleri gelirler, ticaret yasağı kapsamı dışında tutulmuştur. Bu itibarla, memurların dergi hazırlamaları, bu derginin bir yayınevi ile telif sözleşmesi çerçevesinde anlaşmak suretiyle basılması ve dağıtılması ve telif hakkı elde etmesi bu kapsamdadır. Memurlar, hazırladıkları derginin basım ve dağıtımlarını kendileri yapamazlar.

....devamı için  tıklayınız .....


... günün sözü ...

Doğrudan Pazarlama Dernek ve Birlikleri

WFDSA
 Dünyada ve Avrupada çalışan  Network  Marketing ( MLM ) firmalarının ve derneklerin üye olduğu mesleki birliğin misyonu ve internet adresi. WFDSA 'nun misyonu, doğrudan satış dünyası için bilgi ve destek oluşturmaktır. Dernek, doğrudan satış şirketlerini ve derneklerini destekler:

SELDIA
Avrupada çalışan  Network  Marketing ( MLM ) firmalarının üye olduğu Avrupa  Doğrudan Satış Dernekleri birliğinin adı ve internet adresi.  Avrupa Doğrudan Satış Dernekleri (Seldia) Federasyonu - WFDSA üyelik 60 ulusal Doğrudan Satış Dernekleri ve bir bölgesel federasyon oluşur.

DOĞRUDAN SATIŞ DERNEĞİ
Ülkemizde çalışan Network Marketing ( MLM ) firmalarının üye olduğu derneğin internet adresi.

...günün sözü ...

Network Marketing temel yanlışları

Network Marketing hakkında kötü söylemlerde bulunan insanlar var ve hep olacaktır. Bunlar çoğu zaman yersiz ve mantıksız sebeplere dayanır. Ya da şirket veya kişilerin hatalarını tüm sektöre mal edilerek yapılır. Birde bu sektörün karşısında duranların olmasını da pek olağan dışı bir durum gibi görmemek gerekir. Her güzel oluşuma karşı çıkanlar hep olacaktır. Şimdi bakalım, Network Marketingi kimler, nasıl kirletiyor..

Yalan/Yanlış Vaatler
Network Marketing çalışanlarının sırf kayıt alabilmek/ürün satabilmek için yalan/yanlış vaatlerde bulunduğuna çok rastladım. “Çok kolay bir iş.”, “Bu işe girersen seni şu kariyere getireceğim.”, “X parayı Y zamanda kazanacaksın.(kesinlik var.)”  vb. birçok şey söylendiğini duyuyorum. İşe katılan kişi verilen vaatlere uyulmadığını görünce, kişinin o hatasını sektöre mal edebiliyor. Çevresine de kendi yaşadıkları üzerinden telkinlerde bulunabiliyor. Burada yine kişilik meselesi devreye giriyor. Dürüst olmayan kişilerden her alanda uzak durmak gerekiyor.

Yanlış Tanıtım Çabaları
Bazı kişilerde işin kolayına kaçmaya çalışarak “gördüğüne saldır“ zihniyetiyle insanları sektörden soğutuyorlar. En yakın arkadaşını her gördüğünde işten bahsetmeye çalışmak, sosyal medya üzerinde gördüğü her alana link atmak gibi karşıdakinin usanacağı çabalara girişiliyor. Bu gibi durumlarda insanlar bu işin böyle yapılması gerektiğini zannediyor. Bu iş insan ilişkilerine dayanan bir iştir fakat insani duyguları sömüren bir iş değildir.
Network Marketing  tanımının yapabileceği kadar kolay, bir diplomat yada iş adamının yapabileceği kadar saygın bir iştir.” Marketing çalışma planı içinde yer alan kişi ya da kuruluşların kazançları hiyerarşik bir disiplin içinde dağıtıldığı tüm çalışma planları " Multi Level Marketing " ya da " Ağ Pazarlama " olarak literatürde yeri almaktadır.

Rakiplerin Birbirini Kötülemesi
Bu sektörde çalışan kişilerin, bir topluluk içerisinde diğer network şirketlerini kötülediğini gördüğümde, hemen anlıyorum ki, ya bu kişi bu şirketten bir darbe almış ya da bu insanın kişiliğinde bu var. Kesinlikle ikisinden birisi oluyor. Ya organizasyonundan o şirkete geçenler oluyor. Ya da o kişinin yapısı öyle, hep kendi işiyle değil başkalarının kötü yanlarıyla uğraşıyor. Elinde kesin ve net belgelerin varsa iyi niyetle uyarırsın o başka. Ama varsayımla, değerlendirmelerle böyle bir şey yapmak etik bir davranış değil. Network Marketinge yeni adım atacak birisi ise bunları görünce bu sefer hepten bu sektör kötü sektör diyor.  Sen kendi işinle ilgilen, kendi şirketinin, ürününün, kazanç modelinin güzel yanlarından bahset. Bırak değerlendirmeler adaylara kalsın..

Şirketlerin Yaptığı Hatalar
İllegal oluşumlarda bulunan veya niyeti kötü olmasa da hata yapan şirketlerde bu sektöre zarar verebiliyor. Marketing organizasyonunu kurmuş olan şirketin sahipleri ve birinci derecede akrabaları ve kurucu ortakların yer aldığı diğer şirketler marketing planı ya da matrix yapısı içinde yer almaması gerekirken, denetimi bağımsız 3. taraf kuruluşlar tarafından yapılmadığı için  bu kurala uyulmadığından çalışılan yapıya son derece zarar vermektedir. Bu ve benzer davranışlar hırsızlık ya da dolandırıcılık ile eşdeğer tutulmakta ve yasal takiplere uğramaktadırlar. Bazı insanlar Network Marketingi o şirketle tanıyor ve onu benimsiyor. Hatta Network Marketingi bir şirket zannedenler bile var. Bu da zamanla toplumun bilinçlenmesiyle aşılacak bir konudur.

Çekemeyenler ile Korkanlar
İlginç bir başlık oldu ama bu gerçekten doğru; bu sektörden korkan ve çekemeyen insanlar var. Peki, kimler neden çekemiyor ve korkuyor? Çünkü yanı başındaki herhangi bir maddi başarısı olmayan bir insan, bu sektörle hiç umulmadık şeyler yapıp yükselebiliyor. Network Marketing, bir iş adamına da, yüksek lisans yapmış bir insana da, bir ayakkabı boyacısına da aynı fırsatı sunuyor. İşe ilk başladıklarında herkes eşit. Burada torpil yok, emek veren kazanıyor. Dolayısıyla, başkalarının yükselmesini çekemeyen insanlar için bu korkutucu bir durum. Hep yüksekte olmak ve bulunduğu yüksekliği paylaşmak istemeyenler içinde korkutucu bir durum. Ne kadar güzel bir iş modeliyle karşı karşıya olduğumuzun farkında değil misiniz?

Özetle Tavsiye; Bu işin içerisinde olanlar; bu sektörü yanlış temsil etmeyin, profesyonel olun ve öyle hareket edin.  Bu işi araştırma aşamasında olanlar; kötü izlenimleri değerlendirirken, bunun kişi veya kişilerin mi hatası, yoksa sektörün mü hatası olduğuna çok dikkat edin.

Alıntı : Mustafa YAŞAR (http://www.mustafayasar.net )

Çizmeden Yukarı Öneriler-1 Nesil SANLAV


Network Marketing Metodları

Network Marketing, ilk çıktığı yıllardan itibaren kendi içinde de birçok yenilik ve gelişim göstermiştir. Kişilerin oluşturdukları ekip üzerinden prim kazandıran bu sistemde, birbirinden farklı kazanç metotları vardır.

Bunlardan en bilinenleri Breakaway, Unilevel, Matrix ve Binary’dir. Şimdi bu metotları inceleyelim.

Unilevel
Firmalar tarafından kullanılan en yaygın metottur. Bu metotta 1. kademene dahil edebileceğin kişi sayısında sınır yoktur. Dolayısıyla diğer kademelere de sınır olmaksızın kişi dahil edilebilir. Genelde kademeler arttıkça o kademeden elde edilen komisyon azalır. 

Örneğin, 1. Kademedeki kişilerin cirosundan %10 komisyon alınıyorsa, 7. Kademeden %2 komisyon alınır. Tabi çok daha farklı uygulamaları da olabiliyor. Kaçıncı kademeye kadar para kazanabileceğiniz de sisteme göre farklılıklar gösterir. Unilevel, en çok kullanılan kazanç metotlarındandır ve çok farklı uygulamaları vardır. 


Bu plan temel tüketim malzemelerinin satışında kullanılmaktadır. Bu planda kişi, istediği kadar hisse ile işe dahil olabilir ve dahil edeceği kişi sayısında herhangi bir sınır yoktur. Çalışanlara verilen kar payı satılan ürünün belirli bir yüzdesidir. Örneğin satılan ürünün fiyatının % 20 si aktif müşteriye verilir. Şirket bu karı satış miktarına göre düşürebilir. Bu planı kullanan şirketler müşterilerine aylık belirli bir miktarda ürün almayı zorunlu kılar.

Breakaway

Bu metod diziliş bakımından unilevel ile aynıdır. Kendinize ait sınırsız kayıt oluşturabilirsiniz. Unilevel metottan ayrılan en büyük özelliği, genel olarak bu sistemde alt kollarınız kariyer atlamadan asla kariyer atlayamazsınız. Breakawayin en ayırt edici ve güzel özelliği budur.Bu planda herkes kendisinden üstteki kişiden farklıdır. Böylece üstler guruptan sayılmaz. Bu ayırım üstlerin sayısı ile de alakalıdır.

Her ayrı insan özel hisse ve indirimden yararlanabilir. Böylece herkes üstünden ayrılmaya yani breakaway’a ulaşmaya çalışır. Kişi ayrıldığı üstüne % 7 oranında hisse verir. Kişi bu planda yükseldikçe daha fazla indirimden ve imtiyazdan faydalanır. Bu planda asıl kar breakaway derecesine ulaşınca elde edilir. Bu plan bilgisayarın kullanılmaya başlanmadığı dönemler de uygulanmıştır. Bu planı kullanan şirketler binlerce satış birimiyle diyaloga geçmek yerine breakaway derecesinde sınırlı sayıda kişiyle diyaloga geçerdi ve breakaway derecesindeki kişilerde kendi guruplarıyla diyaloga geçerlerdi.


Matrix
Bu metotta kademelere dahil edilecek kişi sayısı da, kaçıncı kademeye kadar kazanç sağlayacağın da net olarak bellidir. Dolayısıyla kazanabileceğin maksimum para da bellidir. 

Örneğin; 5x8 matrixini kullanan bir sistemde her kişinin 1. kademesine kayıt edilebilecek kişi sayısı 5’dir ve 8. kademeye kadar komisyon alınabilir. 8. kademeden sonraki kayıtlarda komisyon alınmaz. Günümüzde en yaygın matrix sistemleri 5x8, 3x9, 2x12 şeklindedir.



Binary
İkili sistem, iki kollu sistem anlamına gelir. Sistemdeki her kaydın iki kolu vardır. Yani her kişinin 1. kademesine 2 kişi dahil edilebilir. Genelde sınırsız kademeden gelir elde edilir, zaman dilimi (günlük/haftalık/aylık) ile kazanca üst limit getirilir ve kısa olan koldaki ciro üzerinden komisyon hesaplanır. Bu metot insanlara yardım etme açısından çok güzeldir. Bu metodun tek bahtsızlığı, illegal ve kötü amaçlı sistemler tarafından kullanılmış olmasıdır. 

2>4>8>16>32>64 ve 64 kişi 128 kişiyi daha kazandırıyor yani var olanı iki ile çarparak çoklu bir satış sağlıyor. Sisteme dâhil olan herkes alacağı ürünü direk şirketten almakla beraber iki kişiye tavsiye ederek ilerlediğinden dolayı pazarlamacılık gibi zor bir satış yöntemi ortadan kalmış oluyor. Binary metodu özellikle değerli ürünlerin satışında kullanılan bir metottur. Bu nedenden dolayı çalışanlarına çok yüksek bir kar payı bırakmaktadır.



...günün sözü ....

Network Marketing ( MLM ) nedir ?

21.yy’ın ticaret sistemi olarak görülen Network Marketing, gün geçtikçe büyümekte ve dikkatleri üzerine çekmektedir. Kişinin tamamen kendi emeği ile doğru orantılı gelir sağlayan bu ticaret sistemi, tüm katılımcılarına eşit fırsat sunması, başlamak için bilgi ve deneyim gerektirmemesi ve çalışma saatlerinin kişinin kendisi tarafından belirlenmesi özellikleriyle ön plana çıkmaktadır. Şimdi bu ticaret sistemini biraz daha yakından inceleyelim ve öncelikle çalışma mantığına göz atalım ;

Klasik tarz ticaret sisteminde, üretilen bir ürün müşteriye ulaşana kadar depo, nakliye, distribütör, bayi gibi birçok aracıdan geçer. Hatta ürünü müşteriyle tanıştıran reklam dahi bir aracıdır. Bu aracıların çeşitliliği ve varlığı ürüne göre farklılıklar gösterebilir. Fakat sonuç olarak ürünün müşteriye ulaşmasını sağlayan birçok aracı vardır ve bu aracıların kârları ürünün fiyatına yansır. 

Örneğin, bir ürün 100TL’ye mâl oluyorsa, bu ürün müşteriye ulaşana kadar geçtiği tüm aracıların kârlarını ve hatta reklam masraflarını üzerine ekletecek ve karşımıza 160TL (örnek tabi) gibi bir rakamla çıkacaktır.

Network Marketing ticaret sisteminde ise sadece tek tip aracı vardır, buda şirketin kendi katılımcıları yani distribütörleridir. Yukarıdaki örneğimizde klasik tarz ticaret sistemi ile bize ulaşan 160TL’lik ürünün 60TL’si aracılara gidiyordu. Network Marketingde aracılar distribütörler olduğu için bu pay distribütörlere belirlenen komisyon planı ile dağıtılır. Kazanç Metotları ile ilgili yazımızı okuyarak bu konu hakkında daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

Yukarıda Network Marketingin işleyiş mantığına ve bu sektördeki şirketlerin, distribütörlerine dağıttığı paranın ne şekilde ortaya çıktığını gördük.

Şunu da belirtmek gerekir ki, Network Marketing ile dağıtım yapan bir şirketin ürünü/hizmeti piyasa değerinin altında da olabilir, piyasadaki değeri ile eşdeğer bir fiyattan da satılabilir. Ama asla daha pahalı olmaz/olmamalı.

Network Marketing, tavsiye mantığına dayalı bir sistemdir. Yani siz ürünü alır, kullanır ve memnun kalırsanız doğal olarak bunu çevrenizdekilere tavsiye edersiniz. Araştırmalara göre bu tavsiyenin, bir satıcı tarafından yapılan sunumdan çok daha fazla sonuç verdiği tespit edilmiştir. Bunun için çokta araştırmaya gerek yok. Kendimize bunu sorsak, bizde ürünü kullanan güvenilir bir tanıdığımızın tavsiyesine daha çok itimat ederiz. Ayrıca bu sebeptendir ki bu sektördeki firmalar ürünlerini kaliteli bir şekilde üretmeleri şarttır.

Network Marketing, ekip işidir. Siz kişisel referanslarınızdan/satışlarınızdan da para kazanırsınız fakat önemli olan ekibinizde oluşan ciro üzerinden kazanılan paradır. Asıl büyük kazanım burada oluşur. Bu açıdan Network Marketing “1 kişinin %100 çabası yerine, 100 kişinin %1 çabası ile yüksek verim/kâr elde etme.” prensibine dayanır.

Network Marketing ile ilgili bahsedilmesi gereken birçok husus var tabi ki. Bunları sonraki yazılarımıza bırakarak bu yazımızı burada bitiriyoruz..

Alıntı : Mustafa YAŞAR (http://www.mustafayasar.net )




günün sözü "