8 Ekim 2013 Salı

Sevgi ve Bilgi üzerine ...

Şimdi sizlerle okulun broşüründe okuduğum bir yazıyı yorumsuz olarak paylaşmak istiyorum."İletişim araçlarının baş döndürücü bir hızla geliştiği, çocuklarımızı çepeçevre kuşattığı çağımızda, çocuklarımız büyük bir duygu anaforunda yaşıyorlar.Çocuk, düşünceleriyle algılar, duygularıyla yaşar. Davranışlar, büyük ölçüde duyguların dışa vuruşudur. Çocuğun davranışlarında bir yanlışlık varsa, onun temelinde duyguların yeterince eğitilmediği vardır. Çünkü insan bilgileriyle değil, duygularıyla insandır. Bilgi sadece hayatı kolaylaştırır. Çocuğu iyiye veya kötüye yönlendirecek ise, bilgiden çok duygulardır. 



Duygular neden bu derece önemli?.. Beynin karar vermesinde duyguların rolü nedir?.. Kontrol edilemeyen duygular çocukta ne gibi psikolojik ve sosyal sorunları oluşturur?.. Çocuklara hangi temel değerler verilmelidir ki, duyguları olumlu yönde gelişmiş olsun?.."


Evet, bugün bir kez daha gördüm ki mükemmel bir iş yapıyoruz, insanların geleceğini inşa ediyoruz. Amacımız, milyonlarca insanın hayatına dokunmak ve onların potansiyellerini açığa çıkarmak. Biliyoruz ki bu da temelden başlıyor, yavrularımızdan... LEO Eğitim Platformu yavrularımızı da unutmayacak!.. Onların da eğitimlerine katkıda bulunacak!.. 


Değerli toplumlar değerli bireyler ile yükselir. Arzumuz, ruhen ve bedenen sağlıklı, yetenekleri keşfedilmiş, zihinleri aydınlık bilgiler ile dolu, duyguları eğitilmiş bir neslin yetişmesidir. 



*****

Ülkemizi ve Dünya'yı Çok Seviyoruz. Gelin, hep birlikte sevgimizi ve bilgimizi bütün Dünya'ya yayalım...


Sevgiyle kalın..







Hiç yorum yok: